lunes, 9 de marzo de 2015

Dualisme i cos- màquina

En una de les primeres classes vam tractar el tema de la relació cos-màquina. La  concepció del cos que relaciona el cos amb una màquina és la perspectiva dualista, la qual separa la corporeïtat material de la part espiritual i mental de l’ ésser humà.
En classe hem parlat de la frase “Eres una màquina” utilitzada quan vols dir que algú és molt bo en alguna tasca, per exemple, en algun esport. Amb aquesta metàfora  volem expressar la similitud del cos d’ una persona amb una màquina, la qual funciona amb perfecció i exactitud. Segons el dit, la màquina té uns mecanismes que funcionen igual que els òrgans del cos. També té uns engranatges que es podrien comparar amb les articulacions del nostre cos.
La perspectiva dualista veu el cos com un cos utilitari, que serveix per a complir un objectiu i una funció específica. A més es busca que aquest cos tinga un màxim rendiment i també eficiència i eficàcia. Els seus resultats es poden mesurar. Des del punt de vista de la concepció dualista del cos, entenem el moviment només com el desplaçament d’ aquest, no com una manifestació del cos.



No hay comentarios:

Publicar un comentario